Christina (Stina) Hagberg

Stina har haft hund i hela sitt liv;i barndomshemmet fanns karelsk björnhund och labrador. Sin första hund köpte hon så fort hon flyttade hemifrån. Zandy, som han hette, banade vägen för problemlösning. Stina är utbildad SBK-instruktör (genom Svenska Brukshundklubben). Hennes utbildning ger henne möjlighet att utbilda hundekipage från valpkurser till att bli tävlinglydnadsekipage. 
Stina bor på en liten gård med Mariusz i Holm och de har idag fem labradorer, som alla tränas i någon hundsport. Det hon först och främst brinner för är att apportera med hundarna på olika slags jakter runt om i Sverige. De används även till eftersök.

christina.hagberg@telia.com
0709 585862


 

Emma Hansen

Emma har haft hund i hela sitt liv. Hon är uppvuxen med olika typer av jakthundar. Det har funnits tax, beagle, jämthund, gråhund, kleiner münsterländer och labrador i familjen. Redan där väcktes intresset för att vistas i skog och mark med hunden. Idag har Emma två labradorer som hon tränar, tävlar och jagar med. Emma brinner för att arbeta med hundarna i skog och mark.

emma.hansen@hotmail.se
0708 952734

Sylvia Jansson

Vi har den stora äran att få hjälp av Sylvia Jansson, som har varit SBK-instruktör, (tidigare A-instruktör) sedan början på 70-talet och SBK-lärare sedan 1981 (utbildar instruktörer). Hon var först medlem i Halmstad, men var med och bildade Oskarströms Brukshundklubb 1991, där hon varit aktiv medlem sedan dess och hennes hjärta finns huvudsakligen i Oskarströms-klubben. Eftersom hon anser sig har gott om tid, hjälper hon gärna till med allt, som kan tänkas berika tillvaron för hundar och deras ägare.Sylvia har haft otaliga kurser under sina 37 år inom Svenska Brukshundklubben, som valp-, allmänlydnad och tävlingslydnad. Hon har tävlat i spår-, sök- och rapporthundsgruppen och i också lydnad och lyckats få fram 2 brukschampions och en lydnadschampion. Hon har under sina år haft 6 hundar och de flesta ha varit uppflyttade till elit spår, elit rapport och lägre klass sök. Hon har också varit andreförare i rapporthundsgruppen där hon och hennes man vann SM 2 gånger.

Sylvia har således en lång erfarenhet av hundar och hunddressyr och tycker det är spännande och intressant att dela med sig av mina kunskaper.

sylvia.jansson@gmail.com
0730 57 44 94

 

Fia Ahlström

Fia är utbildad SBK-instruktör, tävlingsledare och bruksprovsdomare och brinner för tävlingsbiten när det gäller kurser. Hon har nu sin femte labrador - Qvittra 11,5 år och första golden 2 år ,den första labben skaffades 1977. Fia har tävlat i bruks (spår och sök), lydnadslydnad, retrieverjaktprov, Working test, viltspår och utställning.

Meritlistan ser ut så här :
Tävlat Bruks SM 11 gånger (med SBCH,NordLydnCH,SVCH "Ester" & SSPCH, SSÖCH "Qvittra")
SM guld i spårhundsgruppen 2006
Årets Spårhund 2005
Tävlat Nordiskt Mästerskap i spår 3 gånger (lag guld och individuellt brons som bäst).
Tävlat Lydnads SM 3 gånger (gick till final en gång).

fia.ahlstroem@swipnet.se
0738102614
 

Tina Jonsson

Tina är utbildad SBK-instruktör och tävlingsledare för bruks och lydnadsprov. Hon har en hovawarttik som tävlar elitklass spår och högre sök. Hon har även en goldenretriverhane som fortfarande är unghund. Med honom hon tränar jakt och sök.

Hon har tidigare haft en hovawarthane som hon tävlade elitspår, lägre sök och upp till elitklass lydnad. Honom utbildade hon även till försvarsmaktshund och de deltog i ett SM för tjänstehundar.

Hon har växt upp med hundar i familjen och tycker att hundträning är det roligaste som finns.

0702947916halmstad@gmail.com

Tina Jonsson 0702 947 916

Anette Svensson

Anette har vuxit upp med labrador. Sen i vuxen ålder har hon haft en blandras,
schäfer och labrador. Nu har hon en westie på  9 år och en tollare på två år.
Hon har tävlat lite lydnad med schäfern och nu håller hon på mycket med nosework
tillsammans med tollaren.
Anette är SBK allmänlydnadsinstruktör och håller allmänlydnads- och valpkurser.

zuma_369@hotmail.com


Louise Alexandersson

Louise Alexandersson är utbildad SBK-instruktör, tävlingsledare lydnadsprov och tävlingssekreterare.
 
Hon har idag två  belgiska vallhundar tervuren; en tik som är 10  år och tävlad i högre klass spår , lydnadsklass 3 och tränas och tävlas nu på   äldre dagar i rallylydnad och en hane som  än så länge bara  är valp.
 
Louise  är uppvuxen med shetland sheepdog i hemmet. Första egna hunden blev en fantastiskt trevlig dobermann tik som var en omplaceringshund, med henne började hundintresset väckas med många kurser och några lydnadstävlingar.
Därefter blev det två  flatcoated retrievers som tränades i framförallt bruks spår men  även lite jakt och viltspår.
 
alexandersson.louise@gmail.com
0703-961414.